Sivut

tiistai 18. tammikuuta 2011

Joulukuu Cassinossa

Paluu syntymäpäivämatkalta arkeen oli musertava. Cassino oli kaukana Wienin kauneudesta ja talvesta, vaikka pääkadulle olikin ripustettu jouluvalot. Joulukuu kului pitkälti Kallekalenteria ja Suomikalenteria rastitellessa sekä suklaakalenteria availlessa. Kouluahan ei tietenkään ollut, koska sitä ei saatu järjestettyä. Italian kurssin loppukoe kuitenkin pidettiin ja nappasin ylihelposta kokeesta 30/30 pistettä! Hyvä päätös opinnoille.

Joulukuun aikana varmistui myös päätös, että en halua opiskella Cassinossa edes ensimmäisen lukukauden loppuun asti (eli maaliskuuhun). Selvittelin asiaa Suomen pään kanssa ja sieltä luvattiin että todistukset kursseilla läsnäolosta riittäväte, eli minun ei tarvitse jäädä maaliskuun koejaksoon asti. Sain asian hoidettua, mikä oli upeaa! Virallisesti lopettaisin opintoni tammikuun loppuun ja tällöin muuttaisin pois Italiasta.

Joitain kohokohtia joulukuullakin toki oli:

8.12. teimme englantilaisen Adelen johdolla englantilaisen päivällisen, missä oli gravy:ä ja stuffing:ia, uuniperunoita sekä hyviä vihanneksia.

9.12. istuimme iltaa Dejavu -nimisessä paikassa, mikä oli varsin hauskaa!


10.12. oli todella lämmintä ja aurinkoista ja opiskelin italiaa puiston penkillä!


10.12. oli myös Erasmus-illallinen, jolloin lähes kaikki Cassinon vaihto-opiskelijat kokoontuivat erääseen ravintolaan syömään antipastit, primit, secondit ja dolcet!











11.12. oli viimeinen visiitti Monte di Cassinon luostariin.











16.12. SAAPUI KALLE suoraan Thaimaasta!













17.12. tuli Cassinoon ensimmäistä kertaa lunta noin 10 vuoteen! Kämppikseni Mariapia, joka ei ollut elämässään nähnyt lunta, lukittautui sisälle kuumavesipullon kanssa.
18.12. söimme Jouluillallisen kämpillämme ja jokainen toi ja sai pienen joululahjan. Ilta oli todella hauska ja se venyi yöhön pelaten Napolilaisilla pelikorteilla!
JA VIHDOIN 19.12. alkoi matka Suomeen! Lentokoneet olivat myöhässä kaikkialla ja matka kesti ikuisuuden, mutta vihdoin maanantai-iltana 20.12. pääsimme Tampereelle ja SAUNAAN! :)

Sen pituinen se.

1 kommentti:

  1. Oh shit Vilja! I miss you! You need to send me all the photos of us okay!? adelejoanna@gmail.com!!

    VastaaPoista