Sivut

perjantai 3. joulukuuta 2010

Marraskuu

Masentava otsikko ja niin oli kuukausikin. Kallen ja Liisan lähdön jälkeen tämä kolea ja ankea Cassino tuntui entistä typerämmältä paikalta viettää vaihtovuotta. Viikon suklaansyönnin ja videoiden katselun jälkeen kuitenkin olo täällä alkoi maittaa paremmin ja koitin nyhjäistä tyhjästä itselleni tekemistä.

Olen lenkkeillyt jonkin verran ja käynyt salilla jumpissa. Jumpat ovat huvittavia eivätkä tasoltaan kovin kummoisia, mutta niissä on mukava käydä kun ei ole muutakaan tekemistä. Esimerkiksi pilates-tunnit tehdään kovalla temmolla teknojumputuksen tahtiin ja spinningtunteja vetää italialainen homo tiukoissa mustissa trikoissa. Mutta niissä pitää käydä, sillä maksoin kuntosalista ja jumpista 40e/kk, mikä on törkeän paljon. Varsinkin kun ottaa huomioon paikan tason ja sen että Suomessa saisin yliopistoliikunnalta samalla hinnalla laadukkaita jumppia koko vuodeksi!

Olen myös opetellut kokkailemaan ruokaa, sillä pitsa ja pasta tulevat korvista ulos. Kasvissosekeitot ja kasvispihvit ovat olleet olennainen osa ruokavaliotani. Täällä kasvikset ovat tuoreita ja hyviä, edullisia ja niitä on hyvä valikoima! Yliopistolla ei käytännösä voi syödä, eli ruoat on vain parempi tehdä itse.

Lauantaimarkkinat ovat huikeita ja käsittävät koko kaupungin. Sieltä voi ostaa mitä tahansa elävistä kanoista kankaisiin. Myös vihanneksia löytyy runsaasti, hinta normaalisti 1e/kilo. Harrastan markkinoilla kiertelyä joka lauantai.

Yliopistolla olen käynyt jonkin verran ja yrittänyt osallistua kaikille tunneille. Luennot ovat ihan hauskoja ja siellä tapaa muita opiskelijoita. Taso on kuitenkin jäätävän huono, tästä avaudun enemmän myöhemmin..

Käytännössä Cassinossa ei ole tapahtunut mitään ihmeellistä. Kuten englantilainen kaverini sanoi "Jos valvoo illalla myöhään ja herää kahdeltatoista, niin kannattaa vaan suosiolla yrittää nukkua neljään asti, sillä täällä ei voi tehdä mitään kun kaikki on kiinni." Ja näin se todellisuudessa on.

Marraskuu on tuonut mukanaan myös ikävän sään. Ei ole kylmä eikä lämmin, mutta aina on kolea. Sisällä on koleaa, ulkona on koleaa ja aina sataa. Vesi tulee meidän asunnoissa ikkunoista sisään ja huoneeni seinä on ikkunan vierestä homeessa. Tätä tulee olemaan todennäköisesti koko talvi. Jee.

Kuvia en ole juuri ottanut, sillä ei ole oikein mitään kuvattavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti