Sivut

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Kalle, Liisa ja "shoppailupäivä" Roomassa


Tiistaina 26.10. lähdimme jälleen kerran junalla Roomaan. Muutama päivä aikaisemmin, olimme Liisan kanssa istuneet junassa vanhemman miehen vieressä, joka alkoi jutella meille huomattuaa että olimme Suomesta. Miehen ystävän vaimo oli suomalainen ja hän oli käynyt Suomessa. Mies puhui hyvää englantia, sillä oli matkustellut paljon ja hän oli ammatiltaan entinen liikunnanopettaja. Tänä tiistaiaamuna törmäsimme sattumalta uudelleen tähän sympaattiseen mieheen Terminin asemalla! Hauska sattuma.

Roomapäiväämme kuului Piazza del Popolon identtisten kirkkojen katsastaminen ja shoppailu. Identtisistä kirkoista taidekriitikkomme Utula ja Tähtinen löysivät heti monta eroavaisuutta ja tuomitsivat nähtävyyden aivan paskaksi. Shoppailustakaan ei tullut mitään, sillä italialainen muoti vaan on vain hirveää, minkä kyllä täysin allekirjoitan. Kuuminta muotia näyttävät olevan tällä hetkellä kiiltävät toppatakit.

Tyhjin käsin päädyimme pitämään ruisleipä-evästauon (myös Kalle oli tuonut minulle ruisleipää). Tämän jälkeen katsastimme reikäkattoisen Pantheonin. Lattia oli märkä, sillä reiästä oli vastikään satanut vettä. Löysimme myös Rooman parhaan gelaterian, mistä saimme todella isot ja maukkaat jäätelöt! Häpeäksi täytyy myöntää, että en saanut edes syötyä jäätelöä loppuun, vaan heitin loput roskikseen..

Illan pimetessä suuntasimme ratikalla Trasteveren kaupunginosaan nauttimaan illallista. Ravintola oli todella viehättävä ja edullinen. Saimme superhyvää ruokaa, jota nautimme viinin kera. Minun ruokani (ricotta-täytteinen pasta, tryffelikastikkeella) oli kovin valkosipulista, josta sain kyllä kuulla monta kertaa illan aikana. "Mutta mitä pienistä, pidän sienistä."

Illaksi jälleen juna Cassinoon..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti