Sivut

sunnuntai 7. marraskuuta 2010

L. Tähtinen ja Rooma !



Lauantaina 23.10. illalla saapui rakas ystäväni Liisa Tähtinen Roomaan. Menin häntä Rooma Tiburtinan juna-asemalle vastaan. Aloitimme turistikierroksenheti menemällä metrolla suoraan espanjalaisille portaille syömään pitsaa!

Turistikierros jatkui kauniisti valaistussa Rooman yössä Fontana di Treville, jossa jopa turistimiehet halusivat ottaa meistä kuvia omiin kameroihinsa. Olin jo ennalta varoittanut Liisaa, että tulemme varmasti saamaan huomiota tässä maassa, kun liikumme kaksin blondeina.

Treviltä kävelimme Pantheonille, vaihtaen kuulumisia. Edellisestä näkemisestä oli jo vierähtänyt aikaa ja juteltavaa oli luonnollisesti paljon. Istuimme alas mukavaan trattoriaan syömään hyvää pastaa lämpöisessä illassa.

Valitettavasti meidän piti palata Cassinoon viimeisellä junalla, sillä en ollut saanut meille majapaikkaa Roomasta.

Sunnuntaina 24.10. suuntasimme aamujunalla jälleen Roomaan, sillä Liisa halusi vaatimattomasti nähdä kaiken. Aloitimme tunnetuimmalla nähtävyydellä, eli Colosseumilla. Otimme 4euron audioguidet ja ohitimme tällä tavalla 500metrin jonon. Opimme monta uutta asiaa Colosseumista, suurin osa niistä todella sairaita. Vaikea ymmärtää esimerkiksi miksi roomalaiset ovat nauttineet katsella kristittyjen tappamista areenalla?

Colosseumilta jatkoimme Forum Romanumille ja meitä harmitti, kun emme ymmärtäneet raunioista mitään. Kuinka ollakaan juuri silloin sattui todella hyvää englantia puhuva nuori mies huikkaamaan, että voimme tulla ilmaiseksi hänen opaskierrokselleen! Kierros oli hänen päivän viimeinen ja hän halusi ottaa vähän rennommin juoden olutta ja pyytäen vain tippiä kierroksesta.

Opas oli todella hauska ja opimme jälleen vaikka mitä. Esimerkiksi sen, että pienet aukot monien rakennusten seinissä (kuten myös esim. pantheonin), johtuvat siitä, että niistä on revitty marmorilaattoja irti ja "uusiokäytetty" ne esimerkiksi Pietarin kirkkoon. Älytöntä.

(Ps. Eväänä meillä oli Liisan tuomaa, ah niin ihanaa ruisleipää!)

Kävelimme Forum Romanumilta Piazza Navonalle, jossa oli paljon taiteilijoita ja esiintyjiä. Ilta oli jälleen kaunis ja asetuimme jälleen mukavaan ravintolaan syömään, minä risottoa ja Liisa pitsaa. Jälkiruoaksi haimme italialaista jäätelöä, joka on aina vain niin hyvää.

ps. metroasemalla eräs pariskunta kysyi minulta montako pysäkkiä on heidän metropysäkkiinsä ja sanoin italiaksi, että en tiedä, mutta he näkevät sen kyllä metron sisältä. Liisa muistaakseni vain hymyili ja sanoi "sí!" Nainen kääntyi miehensä puoleen ja sanoi italiaksi: "oi kuinka kauniita italialaisia ja kuinka kaunista italiaa he puhuvat!" MINÄ JA LIISA?! me jotka koko Roomassa näytetään ja kuulostetaan kaikista vähiten italialaisilta :D Korjasin pariskunnalle, että olemme kyllä Suomesta ja kävi ilmi, että he olivat Brasiliasta.

Yöksi jälleen Cassinoon.

Maanantaina 25.10. Liisa lähti aamulla yksin Roomaan ja minä lähdin koripallokurssilleni Atinaan. Tämä oli käytännön kerta, eli teimme jonkun koripallovalmentajan johdolla motoriikkaharjoitteita noin 4 tuntia. Kertaakaan emme koskeneet koripalloon. Jyväskylästä on jotenkin syöpynyt aivoihini lause "kaikki harjoitteet tehdään välineen kanssa ja pelikäsitys pitää olla aina mukana." Täällä sitä lausetta tuskin on kuultu..

Jätin lentopallon välistä ja tulin aikaisemmin Cassinoon. Kallen lento tuli illalla Roomaan ja olimme suunnitelleet että menisin sinne junalla ja menisimme Liisa, Kalle ja minä erasmus-bileisiin Roomassa. Olimme kaikki kuitenkin melko väsyneitä ja Liisa ja Kalle päättivät ottaa junan Cassinoon ja minä kokata heille.

Illalla nautimme antipasteista (melonia ja prosciuttoa, tomaatteja, mozzarellaa ja basilikaa sekä bruschettoja) sekä ricotta-pinaatti täytteisistä canneloneista tomaattikastikkeella. Viiniä oli, puhuttavaa oli paljon ja kaikille hyvä fiilis :>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti